אין כמו בישול בטאבון ביתי – בין אם אתם מכינים לעצמכם ארוחה קלילה ומהירה ובין אם מדובר בארוחה גדולה וחגיגית למשפחה ולחברים, בישול בטאבון הוא דרך מצוינת להשוויץ קצת בכישורים הקולינרים שלכם וגם בצעצוע החדש.
בנוסף, אין ספק כי זו דרך מצוינת ליהנות מזמן איכות עם יקיריכם, כי מה יותר כיף מממשפחה, חברים ואוכל? אז מה כדאי לבשל בטבון הביתי? הנה כמה מתכונים מנצחים שיקצרו מחמאות ללא הרף.
בצקים כמובן!
לפניכם מתכון קלאסי ומנצח אשר כל הקסם שלו הוא שביכולתו להפוך הן לפיצה מהסרטים והן לפוקאצ’ות חלומיות. כל שתצטרכו על מנת להכין את הבצק המנצח הזה הם:
- חצי קילו קמח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 3.5 כפות שמן זית
- 1.25 כוסות מים
לושו היטב ולאחר מכן כסו את הבצק במקום חמים ותנו לו לנוח עד שיכפיל את גודלו. לאחר מכן ניתן לפתוח את הבצק, למרוח רוטב עגבניות, גבינה ותוספות ולקבל פיצה מושלמת. לחילופין, ניתן לפתוח את הבצק, למרוח שכבת שמן זית דקה, לפזר ירקות אהובים, פרמז׳ן, בזיליקום ואורגנו לפי הטעם ולקבל את הפוקאצ׳ה הטעימה ביותר.
עראיס
אולי תתפלאו לקרוא זאת, אך אין ספק שעראיס בטאבון הוא הדבר הבא! מה יותר כיף מקציצת בשר עסיסית ומפנקת בפיתה טעימה וקראנצ׳ית? עראיס הוא בהחלט הפתרון המהיר לאירוח טעים וברמה במינימום מאמץ ומקסימום טעם. להלן המצרכים:
לקציצה –
- חצי קילו בשר טחון
- 250 גרם שומן כבש טחון
- בצל גדול קצוץ
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 0.5 כפית כמון
- 0.25 כפית פלפל שחור
יש ללוש את כל המצרכים יחד. לכמות הזו תזדקקו לכ-5 פיתות חצויות לחצאים (ניתן גם לחלק לרבעי פיתה). את הפיתה יש למרוח בשמן זית, למלא בעיסת הבשר – שימו לב לא למלא יתר על המידה על מנת שהבשר יתבשל היטב גם מבפנים ולא יווצר מצב של פיתה חרוכה מבחוץ ובשר נא מבפנים.
סלט עגבניות מיובשות
מה? סלט עגבניות מיובשות בטאבון? ובכן – כן וכן! לאחר שבישלתם במרץ בטאבון הביתי שלכם וכיביתם את האש אתם בוודאי יודעים שהטמפרטורות בו עדיין גבוהות, אז למה שלא ננצל את זה? מכיוון שמדובר בעגבניה; ירק עסיסי, טעים וכמובן – גם רגיש, אין צורך באש גבוהה על מנת לרככו. על מנת להכין את הסלט המושלם:
- סלסלת עגבניות שרי (מומלץ מסוגים שונים ומגוונים)
- 1 כפית מלח
- 0.25 כפית פלפל
- 0.25 כפית אורגנו מיובש
- 0.5 חבילת בזיליקום טרי
- 0.25 כוס שמן זית
- מי שרוצה לשדרג – מוצרלה
יש לשטוף היטב את העגבניות, לחצות אותן ולהניח בתבנית. להוסיף שמן זית ובזיליקום ותבל בתבלינים הרשומים לעיל. הכניסו לכאבים עד התרככות ולבסוף הניחו את המוצרלה.
אז מה היה לנו כאן?
לסיכום, טאבון ביתי הוא ללא ספק הדבר הבא – אירוח בסטייל, ארוחות טעימות מכל העולמות; בשר, דגים, עוף, פחמימות; השמים הם הגבול והטעם? האורחים שלכם פשוט לא ירצו ללכת. אז למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים וקדימה לעבודה. בתאבון!