טיפים טובים שישדרגו לכם את הארוחה

אנשים שאוהבים לארח או להתנסות בהכנת ארוחות איכותיות, מחפשים את המכשור הנכון והטכניקות שיובילו אותם לשדרג את הארוחה ברמה גבוהה. קבלו טיפים שישדרגו לכם את הארוחה.

 

על האש גורמה

ארוחת על האש אופיינית בדרך כלל כוללת סלטים קנויים המוגשים ישירות מהקופסא, פיתות ובשרים המוגשים בצורה טבעית בתוך תבניות חד פעמיות או מגשים שכולם נועצים בהם את המזלגות. על מנת לשדרג את הארוחה יש להקפיד על צורת ההגשה במיוחד כשמארחים. ההמלצה היא להעביר את הסלטים לכלי הגשה יפים כשעה לפני האירוח וממש לפני ההגשה לקשט אותם בצורה שתגרה את החושים. למשל, סלט חומוס המקושט בשמן זית, פטרוזיליה קצוצה, פפריקה אדומה, פטריות חמות או צנוברים יהיה הרבה יותר מגרה מסלט חומוס המוגש בקופסת הפלסטיק שלו. גם הבשר אותו צולים יכול להיות מעוצב כמו במסעדת גורמה באמצעות שיפודי עץ קטנים בתוך רבעי פיתות, חיתוך לרצועות וקישוט בירקות צלויים כמו שיפודי עגבניות, פטריות וכד'. חשוב מאוד להשתמש בגריל איכותי שיעניק את הטעם והארומה הייחודיים לבשר. ניתן להשיג גרילים ומעשנות בשר איכותיות בחברת די אנד אס בע"מ שיסיעו לכם לשדרג את הארוחה ברמה גבוהה.

 

בחירת מתכונים קלים ופשוטים

שדרוג ארוחה לא צריך להיות מסובך ומורכב ממתכונים שיגזלו מאמץ וזמן רב לפני שהאורחים מגיעים. הכול קשור לבחירת המתכונים ולהתארגנות נכונה. חשוב להכין רשימה של המנות שאותן רוצים להגיש והמרכיבים שלהן על מנת להתכונן מראש בעת הקנייה של המוצרים וסדר ההכנה. הטיפ הוא לבחור במתכונים מהירים שלא דורשים הרבה עבודה במיוחד כשמגישים ארוחה על האש. למשל, צליית חציל על האש היא פשוטה ומהירה. כל שיש לעשות הוא להסיר את הקליפה ולמעוך את החציל הקלוי עם מזלג, להוסיף מלח ופלפל ולהגיש בצורה יפה עם קצת פטרוזיליה קצוצה מעליו. אם הכנת סלט ישראלי קצוץ מעייפת אתכם, ניתן לחתוך את הירקות למקלונים דקים ולהגיש פלטה צבעונית שלא תבייש את הארוחה.

 

לערוך עם כלים יפים

גם כשמדובר על ארוחה על האש ניתן לשדרג אותה באמצעות שימוש בכלים יפים ואיכותיים. בדרך כלל נהוג להוציא כלים חד פעמיים בארוחות משפחתיות שלא רק מזיקים לסביבה, אלא גם מציעים יותר אווירת פיקניק מאשר ארוחה ביתית. אל תתעצלו להדיח את הכלים לאחר הארוחה והוציאו את הכלים היפים שלכם. כאשר מגישים ארוחה בשרית זכרו להוציא סכינים פרקטיים לחיתוך הבשר וסכו"ם נוח.  גם לעריכת השולחן ישנה משמעות גדולה. תמיד דאגו למפה יפה ונקיה, אגרטל פרחים או נרות בפמוטים בהתאם לאווירת הארוחה ולסיטואציה. ישנם אנשים שמפזרים על השולחן עלים, פרחים, שיבולים ואבנים כדי לייצר אווירת טבע, כלי הגשה בגבהים שונים, סלסלות קש ומוטיבים נוספים ככל העולה על הדעת. ארוחה טובה צריכה קודם כל לגרות את העין ולכן מומלץ להיות יצירתיים.

טיפים לשדרוג הארוחה

תוכן העניינים:

נהנתם מהכתבה? שתפו אותה בקליק!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

כתבות נוספות שאולי תאהבו

מסעדות
מסעדות שאסור לפספס בבודפשט

מתכננים טיול בבודפשט בקרוב? ובכן, להלן המדריך המלא בעבור מסעדות שאסור לכם לפספס בעת ביקור בעיר. בודפשט – בירה קולינרית אירופאית אין כל ספק כי

לכתבה »